PDF preuzimanje Ispiši ovaj članak E-mail

Leiertherm CLASSIC 19 U+Z

 LEIERTHERM 20 N+F

Leiertherm CLASSIC 19 U+Z opeka ima izvanredne sposobnosti izolacije topline i zvuka. Odlična je za gradnju unutarnjih i vanjskih nosivih zidova debljine 19 cm. Zahvaljujući U+Z izvedbi, vertikalni spoje opeke izveden je kao mortni utor, čime štedite na materijalu.

Što je zapravo Leiertherm opeka?

Leiertherm keramički zidarski elementi u sebi objedinjuju povoljne temeljne osobine gradnje opekom. Proizvodnja sirovine i ponovna prerada opterećuju okoliš u minimalnoj mjeri.

Opeka je materijal koji ne gori. Prema tome, objekti građeni od opeke sigurni su od požara. Zidovi od opeke imaju povoljne osobine po pitanju čvrstoće, a otporni su i na mehanička opterećenja. Zidne konstrukcije imaju dobru zvučnu izolaciju.
Zbog gustoće materijala, konstrukcije od opeke imaju iznimne sposobnosti vezane uz akumulaciju topline i regulaciju temperature. Opeka također ima dobra svojstva regulacije vlažnosti zraka te, prema tome, omogućuje izgradnju stambenih prostora s ugodnom mikroklimom. Zidovi od opeke odlično se mogu žbukati.
Ovom sustavu uz nosive vanjske zidove pripadaju i pregradne ploče te elementi za nadvoj. Jednoznačna prednost primjene ove grupe proizvoda je u tome, da su elementi proizvedeni od materijala iste kvalitete. Zbog navedenoga, zidne konstrukcije i nadvoji mogu se graditi sličnom tehnologijom i u jedinstvenom mjernom sustavu.
Za daljnje informacije o proizvodima, kontaktirajte vašeg najbližeg distributera!

Za upite našim trgovcima kliknite ovdje!

Tehnički podaci:


 
Leiertherm 19 CLASSIC U+Z
SVOJSTVO VRIJEDNOST JEDINICA MJERE
Mjere 50x19x19cm cm
Utrošak 8 kom/m2
Bruto obujamska masa 650  kg/m3
Nazivna masa 11,7 kg
Deklarirana tlačna čvrstoća 10  N/mm2
Toplinska vodljivost -  W/mK
Koeficijent prolaska topline
(U plan. zida)
-  W/m2K
Zvučna izolacija -  dB
Razred reakcije na požar A1   

 

Imate dodatna pitanja? Za pomoć se obratite vašem lokalnom zastupniku!

=> ¤