PDF preuzimanje Ispiši ovaj članak E-mail

Durisol zvučno izolacijski zidovi

Buka je prirodni pratitelj naših života, ali ključ odmora je tišina. Paralelno s procesom urbanizacije – sve intenzivnijom izgradnjom, pojačanim prometom, ali i sve većim brojem mjesta za zabavu – opterećenje bukom sve više raste. Trajno onečišćenje bukom u odnosu na individualnu osjetljivost, može dovesti do napetosti, neispavanosti, pa čak i do oštećenja sluha. Što možemo učiniti da naš dom ostane oaza mira u izluđujućoj buci grada?

Tko bi vjerovao da zaštitni zidovi postavljeni uz prometne ceste naselja ili željezničkih pruga nude odličnu zaštitu i kao ograde obiteljskih kuća ili stambenih zgrada. Leier Durisol drveno-betonski zidovi nude cjenovno pristupačnu alternativu u pojasu obiteljskih kuća, kojom bi vlasnici istih isključili buku iz svojih domova.

Glavne prednosti Durisol zidova za zaštitu od buke:

 • odlična sposobnost apsorpcije buke i izoliranja zvukova
 • jednostavna i brza ugradnja
 • napravljen od materijala koji ne štete okolišu.

Bučno susjedstvo? Dijete koje vrišti, pas koji laje, bučna glazba ili pak bučno slavlje – ništa od toga neće predstavljati problem, čak ni kada je izvor buke naš vlastiti dom. Moći ćete živjeti u  miru čak i ako imate najglasnije susjede. Potrebno je samo između vaših vrtova izgraditi zid za zaštitu od buke koji će funkcionirati i kao ograda. Zvukovi od šišanja trave, raznih radova, pumpe za vodu ili klima uređaja dopiru čak i od najtiših susjeda. Dodatna prednost je da zidovi nisu otporni samo na buku, već vas zaklanjaju i od znatiželjnih pogleda!

Prometne ceste? Oni koji su idealno i dostupno mjesto za svoj dom pronašli blizu glavne ceste, neke veće prometnice ili željezničke pruge ne moraju pristajati na kompromise. Sa zidom za zaštitu od buke možete ublažiti čak i najglasnije zvukove prometa i to do one mjere da ćete se osjećati kao da živite u mirnoj turističkoj zoni.

Psst, mali spava! Svatko želi svom djetetu pružiti ono najbolje, a za odgovarajući razvoj mališana neophodno je osigurati redovit i miran san. Naša zvučno izolirana ograda neće dopustiti da bilo što omete djetetov mir za vrijeme spavanja. Tako će cijela obitelj ostati odmorna!

Iznad navedeni primjeri daju samo mali uvid u to gdje i u kakvim životnim situacijama se Durisol zidovi mogu primijeniti kao ograda za zaštitu od buke.

Učinkovitost Durisol zida za zaštitu od buke krije se u njegovoj jedinstvenoj konstrukciji: površina elemenata koji čine zid izrađena je od prešane piljevine s cementnom vezom koja obavija fiksnu betonsku jezgru od 13 cm. Takva sendvič konstrukcija zida ima dvije korisne uloge u učinkovitoj zaštiti od buke: unutarnja betonska konstrukcija sprječava širenje zvučnih valova, u velikoj mjeri smanjujući njihov intenzitet. Međutim, vanjska ljuska zida kao svojevrsna spužva upija značajan dio zvučnih valova i tako onemogućuje nepoželjno odbijanje istih.

Što to znači u brojkama? Pored toga što Durisol zid za zaštitu od buke osigurava izolaciju od 30 decibela, on i apsorbira zvuk od 13-17 decibela. Montažni paneli od Durisol zidnih elemenata mogu se za svega par dana postaviti na željeno mjesto, a ne treba se brinuti ni oko industrijskog izgleda: ti elementi malih gabarita proizvode se s raznolikom površinskom izvedbom i mogu se nabaviti u više boja. Njihova povoljna cijena i jednostavno postavljanje ne predstavlja luksuz već dostupno rješenje za svakoga.

U funkciji ograde, Durisol zidovi su estetični, sigurni od vandalizma i lako se održavaju i čiste visokotlačnim uređajem. Durisol zidovi dugoročno doprinose očuvanju mira u vašem domu.

Imate dodatna pitanja? Naši stručnjaci rado će vam pomoći u otklanjanju nejasnoća!

Za stručni savjet kliknite ovdje!

 

 

Durisol elementi za izoliranje zvuka 90% su izrađeni od prirodnih materijala te osiguravaju brzu i jednostavnu ugradnju. Predgotovljeni elementi ne zahtijevaju mnogo fizičkog rada. Njihovom primjenom tijek gradnje može biti učinkovitiji od ugradnje bilo kojeg drugog materijala

U Hrvatskojj, od dostupnih građevnih materijala, jedino su Durisol elementi kemijski potpuno neutralni te, uslijed toga, ne korodiraju. Otporni su na atmosferske utjecaje i druge štetne utjecaje okoliša, imaju malu specifičnu težinu i izrađuju se s vrlo raznolikim dizajnom i u više boja. Estetski su također besprijekorni i ne predstavljaju niti luksuz niti suvišnu investiciju jer pridonose stvaranju ugodnog životnog okruženja.

Prednosti proizvoda:

 • odlična svojstva izolacije topline i zvuka
 • dobro upijanje vlage (pare)
 • ne plijesni
 • teško zapaljivi
 • proizveden od prirodnih materijala – ne šteti okolišu
 • zahvaljujući predgotovljenoj tehnologiji, ugradnja je lagana i brza
 • proces ugradnje može se dobro pripremiti, ugradnja ne zahtijeva mnogo fizičkog rada
 • otporan na atmosferske i druge utjecaje
 • kemijski je neutralan, ne korodira
 • betonska jezgra od 13 cm čini proizvod otpornim na vandalizam
 • mala specifična težina
 • raznolika površina, varijacija boja i uzoraka
 • uspješan sustav zaštite od buke koristi se diljem svijeta već 40 godina.

 

Preporučena područja primjene:

 • u obiteljskim kućama, naseljima, stambenim četvrtima
 • u javnim institucijama (jaslice, vrtić, obrazovne ustanove, gradska uprava)
 • u uredskim zgradama
 • na javnim površinama, parkovima, igralištima
 • u noćnim klubovima, kafićima
 • uz javne ceste, auto-ceste, željezničke pruge, kolodvore, zračne luke
 • kod industrijskih parkova.


 Tražite ponudu
Tehnički podaci:

Durisol hanggátló fal elemek

Za kvalitetniju životnu sredinu, preporučite naše proizvode i drugima!

Austrijsko društvo za istraživanje cestovnog i pružnog prometa dozvolilo je primjenu Leierovih zidova za umanjenje buke uz željezničke prometnice na kojima se postižu brzine od 250 km/h. Službeni dokument o tome dostupan je  OVDJE .