PDF preuzimanje Ispiši ovaj članak E-mail

Durisol elementi za zidanje

Durisol elementi za zidanje - „prijatelji u stanovanju”

Glavne prednosti Durisol zidarskih elemenata

  • odlična svojstva izolacije zvuka i topline; u slučaju izoliranog Durisol zidarskog elementa moguće je uštedjeti na vanjskoj toplinskoj izolaciji zida
  • sustav elemenata koji se ručnim alatom mogu krojiti po mjeri
  • zbog betonske ispune ima dobra svojstva akumulacije topline i difuzije pare.

Gradite iz recikliranog materijala!

Zidovi i zimi i ljeti igraju važnu ulogu u ostvarenju ugodne klime unutar objekta, ali imaju utjecaj i na potrošnju energije i troškove funkcioniranja. Kada se radi o zidu, prvo pomislimo na Leierovu opeku, ali imamo i druge izvanredne zidarske materijale koji graditeljima nude neograničene prednosti. Čovječanstvo tisućama godina za gradnju koristi pečenu glinu i opeku, a istovremeno malo ljudi zna za Durisol, ekološki građevni materijal od mineralizirane piljevine s poviješću od 80-ak godina.

Za Durisol se odlučuju uglavnom oni investitori i projektanti koji koriste građevne materijale visoke kvalitete i pri izboru razmišljaju o okolišu i štednji energije.
Za proizvodnju Durisola koristi se reciklirana piljevina. S njom se miješaju cement, voda i posebni dodaci, kako bi na taj način Durisol postao materijal koji objedinjuje sve prednosti drveta i betona: stabilan je i čvrst kao opeka, a za korisnike objekta nudi čitav niz daljnjih prednosti.

Svoju prednost izrazito dobre regulacije pare i topline, zid od Durisola pokazuje u svim objektima. Zahvaljujući tome, unutarnja klima je ugodna i zdrava. Tome se pridružuju iznimne sposobnosti izolacije i apsorpcije zvuka, koje također pridonose udobnosti jedne građevine. Od Durisola se ne rade isključivo vanjski zidovi objekta, već i unutarnji nosivi zidovi te pregradni zidovi. Štoviše, ovo tehničko rješenje stoji na raspolaganju i kao zidni panel koji u značajnoj mjeri osuvremenjuje i ubrzava gradnju. Uz ugrađenu armaturu i betonski sloj ispune, objekti od Durisol zidarskih elemenata sigurni su i u slučaju potresa.

Zgrade od Durisola s približno nula potrošnje energije

Nakon 2020., uporabnu dozvolu dobit će isključivo objekti s potrošnjom energije koja je blizu nule. Zato već danas treba planirati unaprijed te odabrati odgovarajuće građevne materijale, pa tako i materijal zida, koji će ispunjavati zahtjeve propisa koji će 2020. stupiti na snagu. Durisol neće razočarati ni po tom pitanju: u ponudi se nalazi element s integriranom toplinskom izolacijom koji zadovoljava sve strože propise po pitanju energetske uštede objekata, čak i kad se koristi kao vanjski nosivi zid.

Zahvaljujući patentu u vlasništvu Leier grupacije, Durisol eko-građevne elemente proizvodi isključivo naša tvrtka.
Naša tvrtka uvijek je prednjačilo po primjeni tehnologije koja čuva okoliš, kao i po pitanju praktičnog ostvarenja održivog razvoja. Durisol se tako odlično uklapa u naša proizvodna načela.
Prilikom proizvodnje Durisol zidarskih elemenata – koji mogu biti čak i od recikliranog drveta – veliku pozornost posvećujemo tome da što manje opteretimo okoliš. Pri proizvodnji Durisola, emisije ugljičnog dioksida najmanje su u usporedbi s proizvodnjom drugih građevinskih materijala.

Kao odgovorna tvrtka, u prvom planu uvijek imamo očuvanje okoliša i naš cilj nije ništa drugo, nego prema svojim mogućnostima pridonijeti ostvarenju ljepšeg života u budućnosti.


Tražite ponudu

Tehnički podatci:

Durisol magasépítő elemek