Sustav montažnih stropnih elemenata

S Leierovim sustavima montažnih stropnih ploča možete uštedjeti vrijeme i novac tijekom gradnje. Montažni beton, armirani beton ili pred napregnute betonske konstrukcije proizvode se na instaliranom postrojenju ili na gradilištu i postavljaju se nakon što se beton učvrsti. Najsuvremenija tehnologija proizvodnje i korišteni materijali osiguravaju dosljednu, visoku kvalitetu. Osim što su brzi, ovi proizvodi imaju i prednost što imaju širok raspon baterija i veličina, jednostavnu ugradnju i kratko vrijeme isporuke.

Stropna ploča

Stropna ploča

Leierove stropne ploče predstavljaju polu-monolitni sustav gradnje. Predgotovljene elemente sustava čine Leier stropne grede (LMF) i Leier EB 60/19 betonska tijela ispune koja se na njih oslanjaju. Rebra koja se stvaraju između tijela ispune (glave greda), kao i vijenac, moraju se betonirati u debljini od 4 -11 cm u jednom koraku. To čini monolitni dio stropa.

Master stropni paneli

Master stropni paneli

Nosivi dio Leier master-panela (stropne ploče s ljuskom) sastoji se od predgotovljene armirano-betonske ploče velike površine (LMP) i armiranog betona izlivenog na licu mjesta. Leier paneli odgovaraju tradicionalnim armirano-betonskim stropovima, ali je gradnja konstrukcije znatno brža i jednostavnija, zahtjeva minimalnu oplatu, a donja površina je glatka i bez pora.

Šuplje pred napregnute stropne ploče

Šuplje pred napregnute stropne ploče

Leierove šuplje pred napregnute stropne ploče (LÜF) su predgotovljeni prednapeti elementi koji su pogodni za premošćivanje većih raspona zidova. Slaganjem ploča jednih uz druge dobiva se punovrijedna (nosiva) konstrukcija koja ne zahtijeva podupiranje na licu mjesta, oplatu ili armirano-betonski pojas te se može opteretiti odmah nakon ugradnje.

Predgotovljeni betonski elementi - Projektanti

Predgotovljeni betonski elementi - Projektanti

 

Naš najbolji odgovor na deficit radne snage: predgotovljeni betonski elementi! U popisu koji slijedi pronaći ćete projektante i statičare koji su već projektirali građevine s Leierovim predgotovljenim elementima te su iste već i realizirali.