PDF preuzimanje Ispiši ovaj članak E-mail

Zašto Leier sustavi dimnjaka?

 

33 godine jamstvaStvarno i sveobuhvatno jamstvo. Vaša sigurnost je naš glavni prioritet.
Sa svim našim sustavima dimnjaka pružamo izvanredno 33-godišnje jamstvo od datuma kupnje.
Bez obzira na vrstu dimnjaka, jamstvo pokriva cijeli sustav dimnjaka.

 

MOKÉSZSustavi dimnjaka Leier stekli su preporuku Mađarske udruge dimnjačar za njihovu visoku kvalitetu, inovativni sadržaj, trajnost i izvrsno jamstvo sustava za sustave dimnjaka.
Ovo profesionalno priznanje za našu tvrtku je i odgovornost posvećena stalnom razvoju naših proizvoda koji su na tržištu već desetljećima.

 

 Koji sustav dimnjaka odabrati? VIDEO

Danas smo svjesniji no ikada i znamo da zbog neprestanih inovacija i tehničkog razvoja sve više i više možemo očekivati od dimnjaka.
energiatudatosságMi sa najnovijim inovacijama priznajemo, hrabrimo i ispunjavamo Vaša rastuća očekivanja.

Moderni dimnjak neprimjetno obavlja svoj zadatak:

 • osigurava odgovarajuću učinkovitost uređaja za grijanje,
 • stručno postupanje sa produktima izgaranja,
 • osigurava potrebni zrak za sagorijevanje,
 • otporan je na kondenzirajuću vlagu i agresivne kiseline plinova izgaranja.

Povećava komfor našega doma, pruža potpunu sigurnost te pomaže da postanemo neovisni od vrste goriva.


Grijanje neovisno o zraku prostora stanovanja

Kémény ábra 02Naši ustavi dimnjaka kroz rešetku na završetku dimnjaka osiguravaju potreban zrak za sagorijevanje uređaju grijanja.

To znači da na dimnjak priključeni uređaj za grijanje (bilo da je peć, kamin ili nešto drugo) ne troši zrak prostora za stanovanje tijekom sagorijevanja (da to nije tako, zbog savršene izolacije modernih prozora, vrata, lako bi moglo doći do nedostatka zraka).

Sa Leier sustavom dimnjaka u bilo kojoj prostoriji se možete grijati sigurno i pouzdano, jer zrak životnog prostora ostaje čist i zdrav.

 

Sustavi dimnjaka s keramičkom cijevi

Paleta proizvoda Leier dimovodnih sustava vjerno odražava našu posvećenost tehničkom rješenju za koje vjerujemo da je najbolje - keramičke cijevi.Béléscső

Značajke šamotnih keramičkih cijevi:

 • Ne korodiraju, pa imaju osobito dugi vjek trajanja,
 • Otporne na kiselinu. U normalnom radu kondenzat iz dimnih plinova ne oštećuje keramičku oblogu,
 • Otporne na visoke temperature, ne tope se, otporne su na čađu i isključen je svaki prijenos dima kroz cijevi između stambenih etaža, nije ih potrebno spajati na opremu za zaštitu od groma,
 • Zbog svoje mase, sprječavaju širenje buke od strane lužišta unutar ili između stanova,
 • Karakterizira ih visoka mehanička čvrstoća i otpornost na abraziju, svojstva koja doprinose njihovom dugom vijeku uporabe,
 • Keramičke cijevi su ekološke prihvatljive i mogu se reciklirati,
 • Dimnjake izgrađene sa keramičkim šamotnim cjevima pouzdano desetljećima  milijuni kućanstava.

U Leier sustavima dimnjaka koristimo Hart Keramik Klassik i inovativne Multikeram cijevi.

Pogledajte naš test za keramičke cijevi  OVDJE !

 

Jedan dimnjak - mnoge prednosti

Komplett rendszerKompletan i standardiziran sustav
Inovativni Leier sustavi dimnjaka odgovaraju pozitivnim

hrvatskim zakonima i normama (na osnovu kojih je dozvoljena ugradnja samo onih dimnjačkih sustava koji su uredno atestirani). Ukoliko odaberete naše dimnjake, sigurno imate standardiziran i pouzdan ustav dimnjaka koji odgovara svakom propisu.

Természetes anyagokProizvodi se od prirodnog materijala
Osnova naše inovacije jest oslanjanje na tradiciju. Znamo da ne možemo biti pametniji od same prirode - stoga prirodne materijale sjedinjujemo sa najmodernijim proizvodima tehnologije i izvanrednim tehničkim znanjem. Sustav dimnjaka proizveden na taj način potpuno je bez opasnih materijala, i ne opterećuje okoliš. Leier dimnjak je odgovorno rješenje.

Ellenáll a savaknakOtporan je na kiselinu i vlagu

Unutarnja šamotna cijev garantirano pruža otpor kroz više desetljeća štetnim materijalima nastalim tijekom rada dimnjaka (kiselini) i kondenziranoj vlazi. Konstruirana je na dugi rok uporabe.

33 év garanciaTih je i pouzdan
Dimnjak je dobar kada ga ne primjećujemo - jer bez problema odrađuje svoju funkciju. Zahvaljujući neprestaniminovacijama i vrhunskim materijalima zasvaki naš dimnjak možemo dati 33 godine jamstva.Stvarni rok trajanja dimnjaka može međutim biti čak dvostruko duži.


Tüzelési módokRješenje za svaki način loženja
Za loženje bilo kojim ogrjevom možete naći odgovarajući Leier dimnjak. Možete odabrati univerzalni (izvrstan za svaki ogrjev) ili namjenski (optimalan za određen ogrjev) dimnjak.

Egyszerű, gyors felépítésJednostavna, brza izgradnja
Naši sustavi dimnjaka mogu se brzo izgraditi. Pažljivo projektirani, po mjeri točni elementi sastavljaju se savršeno precizno. Gradnju pomažemo sa detaljnim, jednoznačno ilustriranim uputama.

Több tüzelési módJedno tijelo dimnjaka - više načina loženja
Sustav dvostrukih dimnjaka omogućava da ugradnjom jedne cjeline imate dva tipa dimnjaka različitih ložišta (dimnjake koji se nalaze u našem prospektu možete slobodno sastaviti u jedan par). Praktičnom izgradnjom jedne cjeline dobivaju se dva dimnjaka.

Több, mint kéményViše od dimnjaka
Ponovno smo rasčlanili ono što znamo o dimnjaku. Većina naših dimnjaka može se odabrati sa otvorom za ventilaciju, koji može poslužiti provjetravanju stana, ali i za vođenje raznih instalacija (kablovi za TV, alarmne uređaje itd.) bez oštećenja zidova ili stropnih konstrukcija, odnosno za dovod zraka za potrebe uređaja za grijanje. Sve to u toku pogona dimnjaka.