PDF preuzimanje Ispiši ovaj članak E-mail

LeierPLAN 44 iSO

LeierPLAN 44 iSO

Elementi za zidanje proizvedeni tzv. tehnologijom „punjene opeke“ – bez dodatne toplinske izolacije – imaju tako izvanredna svojstva toplinske izolacije, da se od njih mogu sagraditi čak i objekti koji su na razini klasifikacije pasivnih kuća. Ponosni smo da naš kamenom vunom ispunjen sustav za zidanje ima jedan od najboljih koeficijenata prolaska topline dostupan u zemlji (U=0,16 W/m2K)*. 

Prednosti sustava LeierPLAN 44 iSO:

  • ima najbolju toplinsku izolaciju: 0,16 W / m2K
  • brušeni proizvodi od opeke, spjevi ljepljenjem
  • smanjenje troškova obrade

Kamena vuna je prirodnog porijekla, a u osnovi ju čini vlaknasti materijal od bazalta koji služi za toplinsku izolaciju. Ima jako dobra svojstva izolacije topline i zvuka. Svoje stanje i svojstva može sačuvati čak više desetljeća. Dobro podnosi visoke temperature, praktički ne gori te zadovoljava stroge protupožarne propise. Preporučujemo prvenstveno za gradnju obiteljskih kuća.

 Za daljnje informacije o proizvodima, kontaktirajte vašeg najbližeg distributera!

Za upite našim trgovcima kliknite ovdje!

Ovom opekom možete uštedjeti na troškovima kupovine, pričvršćivanja, lijepljenja te na ostalima troškovima vezanim uz toplinsku izolaciju. Punjenje zračnih otvora u elementima toplinskom izolacijom u značajnoj mjeri povećava sposobnost toplinske izolacije zidova koji su građeni od takvih elemenata. Takvi zidovi sami po sebi zadovoljavaju toplinsko tehničke zahtjeve današnjice i bliske budućnosti. Oni ne zahtijevaju dodatnu toplinsku izolaciju čak ni kad se iz njih gradi energetski zahtjevna kuća. Primjena zidarskih elemenata ispunjenih toplinskom izolacijom i obostrano ožbukanih ožbukanih zadovoljava konstrukcijske i toplinsko izolacijske kriterije. Rezultat navedenoga je da to se gradnja može ubrzati jer se na taj način uštedi na vremenu prilikom postavljanja, lijepljenja i učvršćivanja sloja toplinske izolacije pročelja. Također, osim žbuke, nije potrebno ugrađivati slojeve za zatvaranje protoka zraka.

* iznutra osnovnom žbukom debljine 1,5 cm, a izvana žbukom za toplinsku izolaciju debljine 2 cm

Tehnički podaci:

LeierPlan 44 iSO
SVOJSTVO VRIJEDNOST DIMENZIJA
Mjere 44x25x24,9 cm
Utrošak 16 kom/m2
Bruto suha gustoća 645 kg/m3
Nazivna težina 17,6 kg
Izjavljena pritisna čvrstoća 11 N/mm2
Toplinska vodljivost 0,073 W/mK
Koeficijent prolaska topline
(U plan. zida)
0,16 W/m2K
Sprječavanje širenja zračnog zvuka 48 (-2,-3) dB
Razred otpornosti na požar A1  

 

Imate dodatna pitanja? Za pomoć se obratite vašem lokalnom zastupniku!

=> ¤