2016

LUX betonski crijep

LUX betonski crijep

Betonski crijep najrašireniji je krovopokrivački materijal današnjice jer je od betona moguće jednostavno proizvesti lijepi crijep koji rezultira estetički privlačnim krovom. Radi se o čvrstom i trajnom materijalu. Putem Lux crijepova mogu se izvesti krovovi koji štite kuću i koji su privlačni oku.

Elementi za oblaganje kanala

Elementi za oblaganje kanala

Zbog sve ekstremnijih meteoroloških uvjeta, pojavila se pojačana potreba za odvodnjom oborinskih voda. U svrhu rješavanja tog problema, tvrtka Leier  razvila je asortiman proizvoda za oblaganje kanala, čija je glavna karakteristika učinkovit prihvat i odvodnja oborinskih voda zahvaljujući savršeno glatkim površinama. Uz taj najvažniji kriterij, sustav se također lako i brzo ugrađuje, izričito je kvalitetan i estetski privlačan.

 

LeierPLAN 44 iSO

LeierPLAN 44 iSO

Elementi za zidanje proizvedeni tzv. tehnologijom „punjene opeke“ – bez dodatne toplinske izolacije – imaju tako izvanredna svojstva toplinske izolacije, da se od njih mogu sagraditi čak i objekti koji su na razini klasifikacije pasivnih kuća. Ponosni smo da naš kamenom vunom ispunjen sustav za zidanje ima jedan od najboljih koeficijenata prolaska topline dostupan u zemlji (U=0,16 W/m2K)*. 

Separator ulja

Separator ulja

Prilikom kreiranja separatora ulja nove generacije, jedan od glavnih aspekata bio je  što točnije zadovoljavanje širokog opsega zahtjeva. Manjim modifikacijama i dopunama osnovnih uređaja, na raspolaganju stojimo s više od stotinu uređaja.  

Sustavi kabelskih kanala

Sustavi kabelskih kanala

Proteklih godina, potreba za transportom se povećala. Kako bi se dio transporta s cestovnog prometa ekonomično preusmjerio na željeznički promet, potrebna je obnova i razvoj željezničke infrastrukture. Tijekom posljednjih nekoliko godina, navedeni je proces započet na glavnim državnim željezničkim pravcima te još traje i nadamo se da će se i nastaviti.

Ravne stepenice

Ravne stepenice

Naša paleta proizvoda prilagođena je aktualnim zahtjevima gradnje. Uz naše tradicionalne građevne elemente te naše stropne i zidne sustave, graditeljima su na raspolaganju i naši predgotovljeni elementi za stepenice. Značajna prednost ovog sustava je u tome, što se konstrukcija može koristiti odmah nakon postavljanja. Njihova primjena je ekonomična jer, za razliku od stepenica koje se grade na licu mjesta, oni ne zahtijevaju oplatu, a stepenice objedinjuju sve prednosti predgotovljenih proizvoda.

Betonski element oplate stupa

Betonski element oplate stupa

Leier elementi oplate betonskih stupova su montažni elementi koji formiraju oplatu armiranobetonskih stupova, dok je unutarnja jezgra armirani beton.

Stropna ploča

Stropna ploča

Leierove stropne ploče predstavljaju polu-monolitni sustav gradnje. Predgotovljene elemente sustava čine Leier stropne grede (LMF) i Leier EB 60/19 betonska tijela ispune koja se na njih oslanjaju. Rebra koja se stvaraju između tijela ispune (glave greda), kao i vijenac, moraju se betonirati u debljini od 4 -11 cm u jednom koraku. To čini monolitni dio stropa.

Toscana betonski crijep

Toscana betonski crijep

Leier betonski crijep karakterizira dugi vijek trajanja i klasična elegancija. Betonski crijepovi Toscana predviđeni se za pokrivanje krovova koji su slični mediteranskoj gradnji. Uz sam oblik, originalnost crijepova osigurava i raznovrsnost boja jer, pored klasičnih, postoji mogućnosti odabira i tzv. ekstra boja.

Elementi kanala

Elementi kanala

Zastarjeli i, u nedostatku održavanja, erodirani otvoreni odvodni kanali zemljanog korita zahtijevaju što bržu obnovu. Novi asortiman elemenata kanala (ÁE) omogućuje brzu izgradnju sustava za odvodnju i njihovo lagano održavanje. Njihova primjena ima posebne prednosti na uskim, krivudavim kanalima kojima se teško pristupa većim strojevima.

.

Zidni panel

Zidni panel

Elementi predgotovljenih zidova

Njihova primjena nudi savršeno rješenje za gradnju svih vrsta nosivih ili pregradnih zidnih konstrukcija, kao što su zidovi podruma, okna dizala, potporni zidovi, ali može ih se primijeniti i za obavljanje posebnih inženjerskih zadataka. Monolitni zid građen od predgotovljenih elemenata po svim je pitanjima jednak kao i armirano-betonski zidovi građeni na licu mjesta, a njihova kvaliteta i mogućnost primjene nude vam još više.

LeierPLAN 45 N+F

LeierPLAN 45 N+F

LeierPLAN 45 N+F  izniman je član N+F (utor-pero) skupine proizvoda. Ima iznimna termoizolacijska i termoakumulacijska svojstva, što otpornost na buku čini još posebnijom. Ne zahtijeva okomito nanošenje morta i predviđen je za gradnju nosivih zidova debljine 45 cm.  

Element za željezničke perone

Element za željezničke perone

Prilikom rekonstrukcijskih radova vezanih za razvoj željezničkog prometa, pojavljuje se potreba za određenim elementima. Peronski elementi služe za usklađivanje visine perona s visinom vrata vagona kako bi ulaz i izlaz putnika bio ugodan.

Predgotovljeni betonski elementi - Projektanti

Predgotovljeni betonski elementi - Projektanti

 

Naš najbolji odgovor na deficit radne snage: predgotovljeni betonski elementi! U popisu koji slijedi pronaći ćete projektante i statičare koji su već projektirali građevine s Leierovim predgotovljenim elementima te su iste već i realizirali.

Stepenice s više krakova

Stepenice s više krakova

Popularni tipovi stepenica pri gradnji obiteljskih kuća, kuća u nizu ili manjih zgrada su stepenice u obliku slova „L“ ili slova „U“.

Betonska blok oplata

Betonska blok oplata

Leier elementi betonske oplate su montažni elementi koji čine trajnu oplatu monolitnih betonskih zidnih konstrukcija. Dostupne su u pet različitih dimenzija, tako da debljina zida može biti 15, 20, 25, 30 i 40 cm.

Betonske cijevi sa stopom

Betonske cijevi sa stopom

Klasično spajanje putem žlijeba, spoj obrađen cementnom žbukom. Važnije podatke o cijevima navedene su u tablici u nastavku teksta. Kritičnu točku vodo nepropusnosti kanalizacije čini spoj s cementnom žbukom.

Leiertherm 25/30 AKU

Leiertherm 25/30 AKU

Opeka vlastite proizvodnje s odličnim karakteristikama izolacije zvuka koja se preporučuje za gradnju zvučno izoliranih zidova. Gradnju zidova u dvije debljine – 25 cm i 30 cm – omogućuje izvedba forme 25/30. Zid debljine 30 cm osigurava zvučnu izolaciju zračne buke od 59 dB; dok zid od 25 cm ima vrijednost izolacije zračne buke od 56 dB. Za postizanje jamčene vrijednosti zvučne izolacije potrebna je primjena vapneno cementne žbuke debljine 12 mm. Na taj način se u slučaju zida od 30 cm postiže jedinična masa zida od minimalnih 412 kg/m2, a u slučaju zida debljine 25 cm jedinična masa od 351 kg/m2. 

Naglavni elementi za betonske cijevi

Naglavni elementi za betonske cijevi

Kod križanja linijskih objekata (cesta, željeznica, nasipa, kanala ili drugih vodova) i vodnih tokova, tehnologija koja se često koristi za prijenos vode uključuje male elemente od betonskih cijevi. Zbog sigurnosti objekta, u smislu odgovarajućeg protoka, iznimno je bitna izvedba dionice između propusta i vodnog toka.